Saopštenje za javnost: Srbija: evropski parija

U predvečerje drugog kruga predsedničkih izbora ministri Vlade sa omalovažavanjem govore o „svetloj evropskoj budućnosti” koja za građane Srbije ne postoji bez Kosova i izjednačavaju potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa priznavanjem nezavisnosti Kosova. Građanima Srbije šalju jasnu poruku da zaslužuju status evropskih parija: da zaslužuju predsednika Vlade i budućeg predsednika Srbije nesposobne da pokrenu civilizacijski dijalog sa evroatlantskom zajednicom vrednosti. Da zaslužuju vladavinu najgorih.

CPEP poziva demokratske političke snage da uz snažnu podršku predstavnika i institucija međunarodne zajednice pošalju jasne političke poruke građanima Srbije: da ne pristaju na ucene i lažne dileme o spoljno-političkim prioritetima; da su svesni posledica neracionalnih i istorijski promašenih poteza i da su spremni promovisati politike aktivne participacije Srbije u institucijama evroatlantske zajednice.

U Novom Sadu, 27. januar 2008.
Hapšenje Radovana Karadžića
Otvorena evropska perspektiva
Život u paralelnoj realnosti
Srbija: evropski parija