Saopštenje za javnost: Otvorena evropska perspektiva

Potpisivanjem SSP političke elite, privredni subjekti i građani Srbije dobijaju priliku da potvrde zrelost preuzimanja i ispunjavanja ugovornih obaveza i demonstriraju odgovornost: SSP je prvi ugovorni odnos Srbije i EU koji otvara prostor političke odgovornosti za jačanje procesa regionalne stabilizacije kao i kreiranje prepoznatljivog pravnog i ekonomskog ambijenta.

Zastrašuju bahatost, arogancija, politička bezočnost i končano nipodaštavanje interesa i potreba građana: u zemlji destruiranih institucija a pred ekonomskim kolapsom, najmanjeg procenta visokoobrazovanih u Evropi, sa strane tzv. »patriotskih snaga«. Potpisivanje SSP je prilika demokratskim, evropski orjentisanim političkim snagama da učine dodatne napore i usprkos pretnjama i diskvalifikacijama da je u pitanju »antidržavni i protivustavan čin priznanja nezavisnog Kosova« se izbore za evroatlantsku perspektivu Srbije.

CPEP poziva srbijanske demokratske političke opcije da uoči 11. maja učine sve i da evroatlantsku mapu puta nametnu kao ključni politički prioritet. Ovi izbori su poslednja šansa demokratskim političkim opcijama da iskažu modernizacijski potencijal razumevanja stvarnosti. U protivnom, zajedno sa »patriotskim snagama« ostaju deo političke prošlosti.

U Novom Sadu, 30. april 2008.

Hapšenje Radovana Karadžića
Otvorena evropska perspektiva
Život u paralelnoj realnosti
Srbija: evropski parija
Samoosuda na izolaciju
Srbija: "bolesnik na Balkanu"
Pitanje poslaničkom klubu "Vojvođanski poslanici LSV-SVM"
Zakonska inkriminacija poricanja zločina genocida
Anti-evroatlantska retorika
Stop fašizaciji Srbije
Napad na Dinka Gruhonjića
Pozorište Mladih: "nove kulturne politike"
Podsticanje atmosfere straha i nesigurnosti
Site building ..SIMIJ..