Podsticanje atmosfere straha i nesigurnosti

Požari, preteci grafiti, razbijeni prozori su poruke koje, uz nereagovanje državnih organa, dodatno podsticu atmosferu straha i nesigurnosti. Bezbednost i sigurnost gradanina je mera bezbednosti društva i države. Netolerancija, diskriminacija i nepoštovanje elementarnih ljudskih prava i sloboda, ukljuciv pravo na slobodu veroispovesti ozbiljno ugrožavaju, vec urušene bezbednosne kapacitete srbijanskog društva. Pretpostavka bezbednog i sigurnog okruženja je adekvatna i blagovremena reakcija državnih organa i institucija na sve oblike kršenja i ugrožavanja ljudskih prava, ukljuciv i krivicno sankcionisanje pocinjenih dela.

Finiš predizborne kampanje i targetiranje politickih neistomišljenika kao neprijatelja, podstice kampanje ne samo verbalnog vec i fizickog obracuna sa Drugim. Napadi na hramove malih verskih zajednica nisu tek incidenti, vec pokazatelj nespremnosti javnosti sa jedne, a državnih institucija sa druge strane da adekvatno reaguju i zaštite prava drugacije mislecih.

Centar za politiku i evroatlantsko partnerstvo zahteva od svih nadležnih organa i institucija da reaguju i kazne pocinioce kako ovog tako i prethodnih napada na hramove malih verskih zajednice. Takodje, Centar ocekuje od nadležnih državnih organa da javnost blagovremeno upozna sa rezultatima.

09. 01. 2007.
Hapšenje Radovana Karadžića
Otvorena evropska perspektiva
Život u paralelnoj realnosti
Srbija: evropski parija
Samoosuda na izolaciju
Srbija: "bolesnik na Balkanu"
Pitanje poslaničkom klubu "Vojvođanski poslanici LSV-SVM"
Zakonska inkriminacija poricanja zločina genocida
Anti-evroatlantska retorika
Stop fašizaciji Srbije
Napad na Dinka Gruhonjića
Pozorište Mladih: "nove kulturne politike"
Podsticanje atmosfere straha i nesigurnosti
Site building ..SIMIJ..