Saopštenje za javnost: Napad na Dinka Gruhonjića

Relativizacija i politizacija zločina počinjenih tokom ratova 90-tih godina pripremili su srbijansku javnost za novu fazu: fazu normalizacije fašizma i poništavanja temeljnih pretpostavki života slobodnog i dostojanstvenog građanina. Zaboravlja se da zajednice koje uporno neguju kulturni, rasni i idejni ekskluzivizam propadaju u izolacionizmu. Srbijanska javnost ignorišući napade na drugačije-misleće ostaje zatočena vlastitim frustracijama i strahovima iznova produkujući neprijatelje.

Srbija treba novi evropski habitus, koji podrazumeva otvorenost i prihvatanje drugačije-mislećih. Srbija treba novi politički identitet koji podrazumeva poštovanje temeljnih ljudskih prava, prava na izbor i različitost, negovanje građanskih vrlina i pravo na život utemeljen na dostojanstvu.

Centar za politiku i evroatlantsko partnerstvo najoštrije osuđuje pretnje upućene Dinku Gruhonjiću i poziva sve nadležne institucije i javnost da reaguju. Sigurnost i bezbednost Dinka Gruhonjića je mera sigurnosti i bezbednosti svakog od nas ponaosob.

U Novom Sadu, 05. april 2007.
Hapšenje Radovana Karadžića
Otvorena evropska perspektiva
Život u paralelnoj realnosti
Srbija: evropski parija
Samoosuda na izolaciju
Srbija: "bolesnik na Balkanu"
Pitanje poslaničkom klubu "Vojvođanski poslanici LSV-SVM"
Zakonska inkriminacija poricanja zločina genocida
Anti-evroatlantska retorika
Stop fašizaciji Srbije
Napad na Dinka Gruhonjića
Pozorište Mladih: "nove kulturne politike"
Podsticanje atmosfere straha i nesigurnosti
Site building ..SIMIJ..